Met de auto naar Umbrië

                   

Autovakantie naar Italië

Een autovakantie naar Umbrië Italië is erg populair, veel gezinnen gebruiken de auto om naar hun vakantiewoning in Umbrië te reizen.
Vanuit Utrecht zijn het ca. 1450 km naar het vakantiehuisje afhankelijk van de bestemming in Umbrië.
Met de auto kun je ook tijdens het verblijf genieten het prachtige landschap in Umbrië en de vele hoogtepunten verkennen in je eigen tempo.

De snelste route vanuit Nederland met de auto richting Umbrië is via de Duitsland en vervolgens via Zwitserland (door de Gotthardtunnel) of via Oostenrijk (via de Brennerpas) waarna je op de Italiaanse tolwegen terecht komt. Reis je vanuit België dan kun je ook via Frankrijk (Metz-Straatsburg) naar Basel rijden.
Om de meest geschikte autoroute naar Umbrie te berekenen naar de plaats van bestemming in Umbrië kun je het best gebruik maken van de routeplanners.
De snelwegen in Italie zijn van goede kwaliteit en vooral de laatste jaren is het stuk van Milaan tot Firenze helemaal vernieuwd.

Vignet en tol
Met de auto via Zwitserland of Oostenrijk dan heb je een Autobahnvignet nodig dat tegen betaling te verkrijgen is bij de grensposten en bij de ANWB. In Italië is autorijden niet kosteloos, op bijna alle snelwegen moet je tolgeld betalen. Wil je uitrekenen wat de kosten zijn voor uw traject in Italië dan kun je dit doen via autostrade.it
Betalen van het tolgeld of vignet kan met een creditcard of contant. Voor uw vertrek raden wij u aan op te kijken naar de laatste verkeersinformatie in Europa.

Autoroutes naar Umbrië

Met de auto naar Umbrie via Duitsland en Oostenrijk, via de Brennerpas: Aken – Keulen – Frankfurt – Würzburg – Nürnburg – München – Kufstein – Innsbruck – Brennerpas – Chiusa – Bolzano – Verona – Mantova – Bologna – Firenze – verlaat de snelweg bij Valdichiana.

Met de auto naar Umbrie via Duitsland en Zwitserland, via de Gotthardtunnel: Karlsruhe – Basel – Luzern – Gotthardtunnel – Airolo – Bellinzona – Lugano – Chiasso – Milaan – Piacenza – Parma – Bologna – Firenze – verlaat de snelweg bij Valdiciana.

Met de auto naar Umbrie via Frankrijk en Zwitserland via de Grote Sint Bernardtunnel: Namen – Luxemburg – Metz – Straatsburg – Mulhouse – Basel – Bern – Martigny – Sint Bernardtunnel – Aosta – Ivrea – Milaan – Piacenza – Parma – Modena – Bologna – Firenze -verlaat de snelweg bij Valdichiana.