Omgeving

Italië, Umbrië…

 Autoreizen naar Umbrie

Zoals onze naam al aangeeft bevinden we ons in Italië, Umbrië het groene hart van Italië en gelegen ten zuiden en op de grens van Toscane en Umbrië. Alle vakantiehuizen, villa’s en appartementen die u bij ons kunt huren zijn goed bereikbaar en bevinden zich altijd in de buurt van een dorp. Op goede afstand van Firenze, Rome, Perugia, Orvieto, Spello, Assisi en nog veel mooie plaatsen. Een aantal locaties hebben zicht over het Trasimenomeer. Binnen een straal van ca. 10 km. zijn er ca. 25 restaurants waar u tegen zeer redelijke goedkope prijzen heel goed kunt eten. Verder zijn tal van activiteiten in de buurt, op het gebied van recreatie is er voldoende te beleven, u kunt er o.a. mooi wandelen, fietsen, mountainbiken, motorrijden, tennissen, paardrijden, golfen, surfen, zeilen, etc.

Montepulciano vakantiehuizen    Siena vakantievilla

Umbrië het groene hart van Italië:
Umbrië ligt precies in het midden van Italië ten zuiden van Toscane en wordt, met recht, het Groene Hart van Italië genoemd. Leven in Umbrië kan alleen maar worden omschreven als “tussen hemel en aarde”. Het mooie klimaat, de architectuur, de gastronomie, de rust en de schitterende natuur zijn hierbij doorslaggevend. Daar Umbrië een mindere naamsbekendheid heeft dan het wereldberoemde Toscane zijn de prijzen nog redelijk en goedkoop en blijft het weerhouden van druk massa-toerisme. Verleden en heden lopen harmonieus in elkaar over tussen de glooiende heuvels met mooie olijfgaarden en ranke cipressen. Stadjes en steden, monumenten en tradities vertellen aan de bezoeker een verhaal van meer dan tweeduizend jaar oud.

Assisi vakantie appartementen Bagnoregio vakantie in Lazio

Dit verhaal wordt nog steeds vervolgd door de eenvoud van de dorpjes. Tot rust komen en nieuwe energie en inspiratie opdoen. Met zekerheid herboren terugkomen van uw welverdiende vakantie ! Umbrië heeft een uitzonderlijk gezond klimaat met vele zonuren. De perfecte balans tussen enerzijds de prettige temperaturen in alle jaargetijden en het geringe vochtigheidsgehalte is een weldaad voor het menselijk lichaam. Een meer dan fantastisch landschap met een schoonheid die nauwelijks te beschrijven is met uitstekende wandel-, fiets-, paardrij- en golf mogelijkheden. De puurheid van het landschap met daarin op evenwichtige wijze de prachtige Borgo’s, dorpjes en steden gedrapeerd. De enorme culturele rijkdom die tot uiting komt in de meer dan prachtige kerken, musea , pleinen en bouwwerken die vaak dateren van ver voor de geboorte van Christus geven energie en maken de mensen dankbaar om deel uit te mogen maken van het aardse leven. In Umbrië bent u echt te gast.

Het meer van Trasimeno, Lago di Trasimeno:

Het Trasimenomeer, met een oppervlakte van 128 km2, en een omtrek van ca. 65 km, is het op 3 na grootste meer van Italië en het grootste meer in Umbrië. Bootverbindingen zijn er tussen diverse plaatsjes langs de oever en de drie eilanden die het meer rijk is. Kijk op onze activiteitenpagina voor meer info over rondvaarten over het meer van Trasimeno.

Vakantiehuis aan het Lago Trasimeno

Lago Trasimeno Umbrie     Vakantieappartement Passignano

Vakantiehuis aan het Trasimenomeer     vakantiewoning Passignano